• slideshow 1
  • slideshow 2
  • slideshow 3
  • slideshow 4
  • slideshow 5
  • slideshow 6
  • slideshow 7
  • slideshow 8

Τι είναι τοξίνωση


Τοξίνη: Ουσία που παράγεται από ανθρώπινα κύτταρα ή άλλους οργανισμούς, για στήριξη της υγιούς λειτουργίας τους, αλλά σε περίσσεια. Οι τοξίνες είναι συνήθως πρωτεΐνες, που μπορεί να αναπτύξουν παθολογική λειτουργία, όταν συνδέονται ή απορροφούνται από τους ανθρώπινους ιστούς, κάνοντας σύμπλοκα με μακρομόρια, όπως τα ένζυμα, ή μπλοκάροντας κυτταρικούς υποδοχείς. Οι τοξίνες ποικίλουν αρκετά στην δραστικότητά τους. Η απορρόφησή τους από τους ιστούς του σώματος, μπορεί να δημιουργήσει νοσηρά συμπτωματολογία, αλλά επίσης μπορεί να μπλοκάρει την παραγωγή αντισωμάτων ή αντιοξειδωτικών.

Με την ευρύτερη του όρου έννοια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, τοξίνη είναι, κάθε είδους ουσία ( στερεά υγρή ή αέρια ), ακτινοβολία, ή ενεργειακή κατάσταση η οποία όταν εισέρχεται σε έναν ζωντανό οργανισμό, μπορεί να επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία του αρνητικά, δημιουργώντας την προϋπόθεση για δυσλειτουργία. Η ανθρώπινη «μηχανή» φαίνεται απλά να χρησιμοποιεί τρείς βασικές δομές, για την αρμονική λειτουργία της: Οξυγόνο – Νερό – Θρέψη.  

Πόσο αλήθεια ζωοφόρος και αναζωογονητικός είναι ο αέρας, που αναπνέουμε; Πόσο αγνό και καθάριο  είναι  το νερό, που πίνουμε; Υπάρχουν χημικά πρόσθετα και υπερεπεξεργασία στα τρόφιμα που καταναλώνουμε;

Κάθε φορά που ανασαίνουμε, πίνουμε ή τρώμε και αφομοιώνουμε ,  κάποια τοξίνη, η άμυνα του οργανισμού μας μειώνεται, καθώς οφείλει να την αντιμετωπίσει, προκειμένου να αποτρέψει την παρουσία της, στην κυκλοφορία και στους ιστούς.

 

Ζούμε μέσα σε τοξίνες.

Τοξίνες που προέρχονται από:

- ένα περιβάλλον που ο άνθρωπος καταστρέφει συνέχεια,

- από τον αέρα που ανανεώνεται τεχνητά,

- από το νερό που απολυμαίνεται, και εμπλουτίζεται χημικά,

- από τις τροφές  της ταχυφαγείας, τις γεμάτες συντηρητικά.

- και ακόμη από εσωτερικές τοξίνες που δημιουργεί ο ίδιος ο οργανισμός μας εξαιτίας του συγκεκριμένου, δυτικού προτύπου διαβίωσης.

- οι εσωτερικές τοξίνες είναι ένα φυσικό προϊόν αφενός του μεταβολισμού και αφετέρου της λογικής σκέψης.

- είναι ακόμη τοξίνες που εισέρχονται στον οργανισμό μας μέσω της επιδερμίδας ( ρούχα, καλλυντικά, προϊόντα καθαρισμού, κλπ. )

- τέλος παράγονται «συναισθηματικές» τοξίνες, κατά την διαχείριση του άγχους. Κάθε φορά που βιώνουμε μια δύσκολη ψυχονοητική κατάσταση ( θυμός, θλίψη, αγωνία, ανασφάλεια, φόβος, κ.α. ) ο οργανισμός μας παράγει μια ποικιλία από ορμόνες – τοξίνες.

 

Δράση Τοξίνωσης: Τι είναι η τοξίνωση τελικά;

Οι βλάβες που προκαλούνται στο DNA και στην εγκεφαλική λειτουργία, αναγκάζουν τα κύτταρα να διαιρούνται με ρυθμό πιο γρήγορο από το κανονικό προκαλώντας γήρανση, καρκίνους, νευροψυχολογικές διαταραχές κ.λ.π.

Ο οργανισμός φαίνεται να τις συσσωρεύει, κυρίως στον λιπώδη ιστό. Απαλλάσσεται δε από αυτές, μέσω των οργάνων απέκκρισης ( ήπαρ, έντερο, νεφρά, δέρμα, πνεύμονες, μύτη, στόμα κ.α. ) με συγκεκριμένους μηχανισμούς που διαθέτει.

Σήμερα, όμως, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, η κακή διατροφή, και το στρες, δρουν επιβαρυντικά στη διαδικασία αποτοξίνωσης, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται ο μεταβολισμός.

Έτσι, οι τοξίνες δεν απομακρύνονται με τις φυσιολογικές διεργασίες και αποταμιεύονται στα αισθητήρια όργανα, στο δέρμα, στα μαλλιά, στο πεπτικό και στην λέμφο, αυξάνοντας τις πιθανότητες «χαμηλής» υγείας και νοσηρών καταστάσεων, όπως η δυσκοιλιότητα, η κεφαλαλγία, η τριχόπτωση, η κυτταρίτιδα, ή επιβαρύνοντας ασθένειες, όπως το βρογχικό άσθμα ή οι ρευματοπάθειες.80-90% των περισσότερων χρόνιων ασθενειών προκαλούνται από τοξίνες.